Ο φελλός μπορεί να είναι ιδιαίτερα συνυφασμένος  με την ιστορία του κρασιού ή και τους πινάκες ανακοινώσεων  στην πραγματικότητα όμως τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί η παραγωγή του και καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στις προτιμήσεις αρχιτεκτόνων και διακοσμητών όσον αφορά το interior  design.

Πρόκειται για 100% φυσικό προϊόν (οικολογικό) το οποίο εκτός από την διαφορετική αισθητική που χαρίζει στον χώρο προσφέρει ηχομόνωση και θερμομόνωση.

H έμφυτη δυνατότητα ανανέωσης του φελλού θεωρείται το χαρακτηριστικότερο γνώρισμά του, καθώς η πρώτη συγκομιδή γίνεται στα 25 χρόνια του δέντρου (Φελλοφόρος Δρυς) και έπειτα συλλέγεται κάθε 9 χρόνια, πάντα κατά τους θερινούς μήνες, έτσι ώστε o εκτεθειμένος κορμός να διατηρεί την ικανότητα επαναδημιουργίας ενός νέου στρώματος φελλού. Η ιδιαίτερη δομή του φελλού του προσδίδει έναν αριθμό φυσικών ιδιοτήτων όπως ελαφρότητα, ελαστικότητα, στεγανότητα, μόνωση και αντοχή.

Με ειδική κατεργασία και χωρίς κανένα χημικό προϊόν, χωρίς κοπή δέντρων, χωρίς δημιουργία αποβλήτων και με την δυνατότητα ανακύκλωσης, το φυσικό αυτό προϊόν μετατρέπεται σε ένα υλικό με απεριόριστες δυνατότητες.