1. Οικονομικό: Τα δάπεδα Laminate έχουν κατά μέσο όρο το ¼ του κόστους των ξύλινων δαπέδων (ανάλογα με την κατηγορία του laminate και τον τύπο του ξύλινου δαπέδου).
  2. Ανθεκτικό: Τα δάπεδα laminate είναι πολύ ανθεκτικά. Σε περίπτωση που πέσει κάποιο αντικείμενο, όπως κάποιο πιάτο ή γυαλί, το δάπεδο laminate δε θα ραγίσει. Τα περισσότερα δάπεδα θα είχαν ραγίσει σε αυτή την περίπτωση, όμως το laminate δάπεδο είναι πιο ανθεκτικό σε τέτοια περιστατικά.
  3. Διατηρεί το χρώμα του: Τα δάπεδα Laminate δεν ξεθωριάζουν. Διατηρούν το χρώμα τους παρα την τριβή που δέχονται και την έκθεση στο φως του ήλιου.
  4. Ανθεκτικό στους λεκέδες: Το δάπεδο laminate χάρη στη μεμβράνη σκληρότητας που διαθέτει, προστατεύεται και δεν απορροφάει τους λεκέδες ενώ καθαρίζει εύκολα.
  5. Έυκολη τοποθέτηση: Τα δάπεδα laminate είναι τόσο εύκολα στην τοποθέτηση  (δεν χρειάζονται ειδική κόλλα ή εργαλεία, όπως άλλα υλικά) όπου και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, μη έχοντας εμπειρία από αντίστοιχες εργασίες, μπορεί να τα τοποθετήσει λόγω του προηγμένου συστήματος click system όπου  εφαρμόζουν σαν puzzle το ένα κομμάτι με το άλλο.
  6. Ποικιλία χρήσεων: Τα δάπεδα laminate επειδή τοποθετούνται πλωτά μπορούν να μπουν πάνω από  οποιαδήποτε επιφάνεια όπως τσιμεντοκονία, ξύλινη υποδομή, πλακάκια ή μάρμαρο.
  7. Αληθοφανή απεικόνιση ξύλου: Τα δάπεδα laminate είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται σαν αληθινό ξύλο. Έτσι, κάποιος καταναλωτής που δε μπορεί να διαθέσει τα χρήματα που απαιτεί η αγορά ενός ιδιαίτερου ξύλου ή πέτρας, το laminate δίνει το αποτέλεσμα αυτό με έναν πολύ οικονομικό τρόπο
  8. Εύκολο στην αντικατάσταση /Επανατοποθετείται. Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε το δάπεδο σας ή να το τοποθετήσετε αλλού μπορείτε να το κάνετε εύκολα ξεκουμπώνοντας απλά το click system και να το επανατοποθετήσετε.
  9. Ανθεκτικό στο χτύπημα. Το δάπεδο laminate αντέχει περισσότερο σε κάποιο τυχόν χτύπημα και δε βαθουλώνει, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο δάπεδο
  10. Εύκολη συντήρηση: Tα δάπεδα laminate είναι εύκολο να καθαριστούν. Δεν χρειάζονται βερνίκι, δεν αφήνουν στάμπες και λεκέδες όπως στα πλακάκια. Μπορείτε να τα σφουγγαρίζετε ή να τα σκουπίζετε με στεγνά πανάκια και με προϊόντα της σειράς Haro Clean and Green.